Contact en organisatie

Projectleiding:
Sabina Kok
mail@almereonstage.nl

De Beroepenfeesten van VMBO On Stage worden in vele regio’s in het land gerealiseerd en wij horen daarbij! Bij een feestje horen vrienden, die van ons staan op Pagina Vrienden.
VMBO On Stage is (letterlijk) een Beroepenfeest voor VMBO leerlingen en beroepsbeoefenaren. Zij gaan met elkaar in gesprek over beroep en werkdag, en maken een afspraak voor een Werkbezoek op de Doe Dag enkele weken later. 

Dit jaar is er echter geen fysiek Beroepenfeest, maar komen de leerlingen via Digimatch in contact met de beroepsbeoefenaar naar keuze. Aan de hand van een korte motivatiebrief ‘solliciteren’ de leerlingen naar een uitnodiging voor de Doe Dag op 1 juni. Beroepsbeoefenaren selecteren uit deze sollicitaties de leerlingen die zij tijdens de Doe Dag meer zullen vertellen over hun beroep. 

On Stage is geen 'speeddating' maar is gericht op het opbouwen van een helpend (beroeps)netwerk. Het lukt veel leerlingen om deze relaties te onderhouden. Dit levert hen nieuwe gesprekspartners op, stageplaatsen en zelfs dienstverbanden tijdens of na de vervolgopleiding.

Voor bedrijven/beroepsbeoefenaren en matchmakers is deelname kosteloos.

De tijdsinvestering voor bedrijf/beroepsbeoefenaar is (ca. 20 uur): informatiebijeenkomst bijwonen (1,5 uur), briefing Digimatch lezen (0,5 uur), selectie Digimatch (variabel), afstemming met leerlingen over gemaakte afspraken (2 uur), programma Doe Dag voorbereiden (2 uur), Doe Dag (dag).

Het (organiserend) Stage Team wordt gevormd door zo veel mogelijk partijen zoals vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, de deelnemende scholen, ouders, het jongerenwerk en de gemeente.

Sabina Kok (Projectleider)
Sacha de Ruiter (Contacten bedrijven)
Guany Wassenaar (Contacten bedrijven en communicatie)
 
Deelnemende scholen
Aeres vmbo, Arte College, Baken Park, Baken Poort, Stad College, Buitenhout College, Echnaton, Helen Parkhurst, Meergronden, Montessori Lyceum Flevoland, OPDC Almere, Stad College en het Taalcentrum.
 
Wilt u hier ook een bijdrage leveren aan Almere On Stage? Neemt u dan gerust contact met ons op: mail@almereonstage.nl
VMBO ON STAGE WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR: